WordPress gyorsítás

Lassan tölt be a weboldalad? WordPress gyorsítási szolgáltatásunk során frissítjük, illetve felgyorsítjuk WordPress weboldalad betöltődési sebességét!

Ajánlatot kérek

WordPress gyorsítás

Rád is igaz legalább egy állítás?

 • WordPress honlapod van, de nem elég gyors...
 • Tudod, hogy a WordPress weboldalad sebessége fontos a Google-nek és a látogatóknak, de nem tudod, hogyan tudnád gyorsítani...
 • Jobb SEO eredményeket, és több látogatót szeretnél...
 • Megoldást keresel a WordPress weboldalad gyorsítására...
 • Mérted a WordPress weboldalad sebességét, és inkább nem is akarsz rá gondolni…
 • Szeretnéd növelni a weboldalad hatékonyságát, a felhasználói élményt...

Találtál legalább egy igaz állítást..

Jó helyen jársz! Van megoldás a problémádra!

A WordPress egy fantasztikus tartalomkezelő rendszer, de sajnos néha nagyon lassú tud lenni…

Nagyon bosszantó, amikor a WordPress weboldalad látogatói, akik számára az egész weboldalad készült, csak várakozást, lassan betöltődő, ugráló elemeket, tartalmat látnak, amikor felkeresik a weboldaladat. Így látogatókat, azaz potenciális vevőket, ügyfeleket veszthetsz. Lássuk be, nem ez a cél…

Arról nem is beszélve, hogy egy lassú WordPress weboldal a Google keresőjében sem számíthat túl sok jóra..

Na de..!!!

A WordPress gyorsítása sok esetben egészen egyszerűen is megoldható!! Az esetek többségében pár lépést betartva nagyot tudunk lódítani WordPress weboldalad sebességén!

Számos tényező lassíthatja a WordPress weboldalad. Ahogy fentebb is említettem, sok esetben egyszerűen megoldhatók a problémák, viszont mindig ott van a de..

Számtalan alkalommal találkoztunk azzal a problémával, hogy WordPress weboldal tulajdonosok telis-tele pakolják a weboldalukat bővítményekkel. Még a bővítményhez is bővítményt használnak.. Persze nem tudják, vagy nem tudhatják, hogy ezzel az oldalsebességüket végképp tönkretehetik, sőt mi több, akár az egész weboldalt is..

Mindenféleképpen érdemes egy WordPress gyorsításnál átnézni a telepített bővítményeket, kicsit szortírozni, amit lehet kóddal helyettesíteni.

Bizonyos WordPress sablonok, általában a fizetősek irdatlanul túl vannak bonyolítva, millió előre elkészített design, végtelenül sok beállítás, aminek a nagy részét valószínűleg nem is használod, teljes mértékben belassíthatják, és szinte használhatatlanná teszik a weboldalad, de mindenesetre a felhasználói élménynek biztos lőttek..

A bővítmények redukálása még a könnyebbik dolog, sajnos a rosszabbik eset, amikor a végső megoldást a WordPress sablon lecserélése jelenti.

A Wordpress gyorsítás elemei

Szeretnéd gyorsítani a weboldaladat? Wordpress gyorsítási szolgáltatásunk során frissítjük, illetve felgyorsítjuk WordPress weboldalad betöltődési sebességét!

WordPress weboldal készítés: Domain és tárhely regisztráció

Tárhely felülvizsgálata

Fontos, hogy a WordPress weboldalad kihagyás nélkül üzemeljen, amihez elengedhetetlen a biztonságos tárhely, ezért először ott nézünk körül. — Van az a pont, amikor már semmi nem segít a WordPressen belül, mert maga a tárhely lassú.

WordPress karbantartás: Biztonsági mentés, Sablon és bővítmények frissítése

Adatbázis optimalizálás

A WordPress weboldalak adatbázis karbantartásának a hiánya sok problémát tud szülni. — Benézünk kicsit a motorháztatő alá, és bevett módszerrel rendbe tesszük az adatbázisod, de mindenek előtt készítünk róla egy biztonsági mentést!

WordPress gyorsítás: Gzip tömörítés

Gzip tömörítés

Ha gyors WordPress weboldalt szeretnél, ahhoz mindenképpen be kell állítanunk a tárhelyeden a tömörítést!! — Ezután a böngésző csupán egy tömörített csomagot (.gzip) tölt le, amikor megnyit egy weboldalt. A kisebb adatmennyiség miatt a WordPress weboldalad sokkal gyorsabban betöltődhet!!

WordPress karbantartás, WordPress frissítés, WordPress gyorsítás, gyorsítótárazás (cache)

Gyorsítótárazás (cache)

A hatékony gyorsítótárazás eredménye, hogy a weboldal nem generálódik le minden egyes látogatáskor, hanem a már legenerált tartalmat szolgálja ki a böngésző! — Mi a WP Rocket prémium bővítményt használjuk, amivel villámgyors lesz a weboldalad, és még a bővítmény árát is megspórolod!!!

WordPress gyorsítás: Képek késleltetése (lazy load)

Képek késleltetése (lazy load)

A képek késleltetése az weboldalon található képek betöltését halasztja, csak akkor töltődnek be amikor görgetéssel oda nem ér a látogató, és a képekre ténylegesen szükség van. — Noha a WP Rocket bővítményünkkel ezt könnyedén megoldhatjuk a WordPress weboldaladon, de van egy nagyon jó kódrészletünk is, ami ezt megoldja bővítmény nélkül is!

WordPress gyorsítás: Új generációs képformátum (WEBP)

Új generációs képformátum (WEBP)

A WebP a legnépszerűbb újgenerációs képformátum, extra alacsony fájmérettel és hiper gyors betöltődéssel. Felejsd el a hagyományos .jpg és .png formátumokat, ideje váltani .webp-re!! — Ez egy nyílt forráskódú formátum, amelyet a Google fejlesztett ki, a modern webböngészők, és az újabb WordPress verziók is támogatják, így javítva a felhasználói élményt, és oldalsebességet a weboldalon.

WordPress karbantartás, WordPress gyorsítás, adatbázis karbantartás, adatbázis tisztíás

PHP verzió

A PHP egy kód nyelv, amivel többek között dinamikus weboldalakat hozhatunk létre. A WordPressnek is ez a lelke!! — A WordPress a PHP 7.4-es verziót javasolja jelenleg, amikor ezt írom. Lecsekkoljuk a jelenleg használt PHP verziódat, amennyiben szükséges, frissítjük!

WordPress gyorsítás, Google PageSpeed, webhely sebesség

Google PageSpeed

A világ vezető keresőmotorja, a Google már egy ideje a sebességet a 10 legfontosabb rangsorolási tényező egyikének nyilvánította!! — WordPress weboldalad oldalsebességéből kihozzuk a maximumot, de nem csak a pontszám a fontos, a valóságban is gyorsnak kell lennie!!!

WordPress gyorsítás

Miért érdemes felgyorsítani a WordPress-t?

 • A Google egyik rangsorolási tényezője a WordPress weboldalad betöltődési sebessége!!
 • A 2-3 másodpercnél hosszabb betöltési sebességű WordPress weboldalakat a látogatók körülbelül 47 százaléka elhagyja..
 • A látogatóid érdeklődésének fenntartásához, és a felhasználói élmény javításához fel kell gyorsítanod a WordPress weboldaladat!
 • A céged megítélése múlhat azon, hogy mennyire gyors a WordPress weboldalad..
 • Ha lassú a weboldalad, nem fognak visszatérni a látogatók!
 • Hiába gyönyörű design, ha a lassú betöltődés miatt az látogatók nem is látják..
 • Akár pár másodperces lassúság is elég lehet, hogy megzavarja a felhasználót a gondolkodási folyamatában!!
 • A lassú betöltődés rontja a konverziót, ne veszíts ügyfelet, vásárlót az oldalsebességed miatt!!!
 • Mobilon a látogatók 53 százaléka elnavigál egy weboldalról ha az nem töltődik be 3 másodperc alatt..
 • Figyelmeztetés küld a Google Search Console, ha túl lassú a weboldalad!

WordPress gyorsítás

Hogyan tesztelheted WordPress weboldalad sebességét?

A WordPress weboldalak oldalsebességének méréséhez számos online eszköz áll rendelkezésre. Alapvetően szerintem az egyik legjobb támpont a Google saját eszköze, a PageSpeed Insights, ami 0-100 közötti pontszámokkal értékeli WordPress weboldalad sebességet, és számos hasznos megoldást is javasol a gyorsításhoz.

Persze van aki a Google sebesség mérő eszközét nem igazán kedveli, ezért is hoztam még két igen csak elterjed és hasznos eszközt erre a célra. A több szem többet lát elvet követve érdemes ezekkel is megvizsgálni a weboldalad!

Ahogy már korábban említettem a WordPress sablon esetenként meg kötheti az ember kezét, vagy a programozási háttér tudás hiánya, de tapasztalatom szerint pár hasznos lépést betartva, körültekintéssel és némi munkával szép eredményeket lehet elérni a Google PageSpeed Insights-ban is,

Mindenek előtt fontos, hogy ne görcsösen a 100 pontra hajtsunk!! Lehet 100 pontos oldalsebességünk a mérések szerint, és a valóságban meg egy tök lassú weboldalunk.. Használta közben is gyorsnak kell lennie, ha a betöltődési sebesség kb. 2-3 mp körüli, akkor már szinte nyert ügyünk van, nem lesz komolyabb problémánk, és a keresőoptimalizáláshoz is jók leszünk!!

WordPress weboldalad sebességét a következő eszközökkel tesztelheted:

WordPress gyorsítás

WordPress gyorsítás- íme pár hasznos tipp!

1. WordPress gyorsítás: Tárhely

Válassz jó, vagy még jobb tárhely szolgáltatót! WordPress weboldalad sebességét befolyásolhatja a tárhelyed.

Válassz olyan tárhely szolgáltatót, ahol jó a support, azaz a támogatás. Ugyan ez nem függ össze az oldalsebességgel, de nagyon fontos szempont a tárhely választás során.

Egy jó tárhely szolgáltató utolérhető, lehet tőle kérdezni, és válaszol is emberi időn belül..

Oké, de mégis milyen szempontok alapján válasszak tárhelyet?

 1. SSD tárhely!!!
 2. Korlátlan forgalom
 3. Korlátlan e-mail fiók
 4. Korlátlan FTP fiók
 5. Korlátlan MySQL
 6. Korlátlan domain név
 7. Ingyenes SSL
 8. Választható PHP verzió
 9. MariaDB 10.2
 10. Automatikus biztonsági mentés
 11. Weboldal telepítő
 12. Időzített futtatás
 13. Webstatisztikák
 14. Egyéni htaccess és hibaoldalak
 15. Webmail
 16. Spam és vírus szűrés
 17. Adatközpontban elhelyezett szerverek
 18. POP3 & IMAP elérés
 19. cPanel kezelőfelület
 20. Spam mentes IP címek

Ha megvan a tárhelyed, állíts be automatikus biztonsági mentést, gzip tömörítést, 7.4-es PHP verziót, és már telepítheted is a WordPress-t. A mi tárhely szolgáltatónk:

2. WordPress gyorsítás: WordPress sablon

Válassz könnyű WordPress sablont!! A rengeteg dinamikus elemmel, csúszkákkal, widgetekkel, közösségi ikonokkal és sok más csillogó elemmel ellátott WordPress témák mérhetetlenül vonzóak a szemnek. De ne feledd: ha túl sok elemet és nagyobb oldalméretet tartalmaznak, akkor biztosan megviselik a szerveredet, így az oldalsebességedet is.

Mi az Underscores sablont használjuk, amit az Automattic fejleszt. Az Automattic a WordPress és a WooCommerce mögött álló cég. Azonban az Underscores sablon nem egy használatra kész, előre elkészített sablon. Gyakorlatilag a legminimálisabb fájlokat tartalmazza, ami egy WordPress sablonhoz kell, amit kis munkával igazán egyedivé és személyre szabottá lehet varázsolni.

Az évek során mi nagyon sokat dolgoztunk ezen a sablonon, és elkészítettünk magunknak belőle egy olyan verziót, ami minden szükséges funkciót tartalmaz, letisztult, és nem utolsó sorban villámgyors!

Azonban „programozói” tudás nélkül nem ajánlom az Underscores, inkább válassz egy könnyű sablont például az alapértelmezett WordPress sablonokból. A kevesebb több!

Letisztult ingyenes WordPress sablonok:

2. WordPress gyorsítás: Gyorsítótárazás (cache)

Ha már van kellő mennyiségű forgalom a WordPress weboldaladon, akkor érdemes gyorsítótárazós bővítményt segítségül hívni, amíg elenyésző forgalom érkezik a weboldaladra, addig nincs sok értelme. A gyorsítótárazás önmagában megér el külön misét, most nem részletezném.

Két bővítményt ajánlok, az egyik ingyenes és szintén a WordPress alapító csapata fejleszti, a másik fizetős, mi ezt használjunk a WordPress gyorsítás szolgáltatásunk során:

4. WordPress gyorsítás: Képek

Ha új a weboldalad, akkor szánj rá időt és a hagyományos jpg és png fájlok helyett használd az új generációs webp formátumot.

Szánd rá az időt! Figyelj oda a fájlméretekre is!

Photoshop-hoz is van webp export funckió, de egy csomó online eszközt is találsz a neten, ahová csak feldobálod a képeket, és legenerálja neked webp formátumban.

A képek optimalizálása nagyon fontos, nagyon sokat lehet a gyorsítani a weboldaladon a képekkel! Ne felejtsd el késleltetni a képek betöltődését (lazy load)!!

5. WordPress gyorsítás: Adatbázis

Ne telepíts nyakra főre bővítményeket!!! Könnyű és egyszerű megoldásnak tűnhet, de idővel csak gyűlnek a pluginok, ami számtalan problémát okozhat.

Előbb kérdezz, aztán lőj!! Kérdezz nyugodtan a bővítményekről, akár tőlünk, akár más portálokon, csoportokban, mielőtt a százhuszadikat is feltelepítenéd.

Tartsd karban az adatbázisod időnként. Mindenek előtt vedd a fáradtságot, készíts biztonsági mentést!

A nem kívánt adatok törlése az adatbázisból minimálisra csökkenti annak méretét, így felgyorsítják a WordPress weboldalad működését.

Az adatbázis optimalizálása lehetséges a cPanel kezelőfelületén, valamint bővítményekkel is. A legnépszerűbb megoldás erre a WP-Optimize nevű plugin, amellyel könnyedén karban lehet tartani az adatbázist, és még cache funkciója is van, úgyhogy akár két legyet egycsapásra.

 

Vélemények

Mit mondanak ügyfeleink WordPress gyorsítás szolgáltatásunkról?

“Nagyon örülök, hogy rátaláltam Ákosékra. Nem csak a céges weboldal készítésében segített, de SEO beállításaival, és a blogbejegyzésekkel elértük azt, is, hogy bizonyos kulcsszavakra ott legyünk a Google találati lista első oldalán. Mindezt organikusan! Szuper csapat!”

Kiss Bettina

“Rengeteg idő volt, mire meggyőztem magam, hogy igenis szükségem van egy üzleti weboldalra. Ez manapság tényleg elengedhetetlen. Ákos profizmusa, szervezettsége, és alázata az egész együttműködés során érződött. Köszönöm neki!”

Tóth István

“Nem gondoltam volna, hogy ilyen gördülékenyen mehet egy folyamat. Ákost azért kerestem meg, hogy gatyába rázza a meglévő WordPress weboldalamat. Alig pár nap alatt gyorsabb lett az oldalam, mint valaha!”

Nagy Márta

WordPress gyorsítás árak

Tájékoztató jellegű árak. Minden projekt más és más, így kizárólag egyedi ajánlat alapján dolgozunk. Az áraink ettől eltérhetnek növekvő és csökkenő irányba is. További részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot.

WordPress gyorsítás

25 000 Ft-tól

WordPress gyorsítás bemutatkozó csomag

 • 1-10 oldalig
 • Tárhely felülvizsgálata
 • Adatbázis optimalizálás
 • Gzip tömörítés
 • Gyorsítótárazás (cache)
 • Képek késleltetése (lazy load)
 • Új generációs képformátum (WEBP)
 • PHP verzió ellenőrzés
 • Google PageSpeed
Ajánlatot kérek

WordPress gyorsítás

50 000 Ft-tól

WordPress gyorsítás üzleti csomag

 • 10 oldal felett
 • Tárhely felülvizsgálata
 • Adatbázis optimalizálás
 • Gzip tömörítés
 • Gyorsítótárazás (cache)
 • Képek késleltetése (lazy load)
 • Új generációs képformátum (WEBP)
 • PHP verzió ellenőrzés
 • Google PageSpeed
Ajánlatot kérek

WordPress gyorsítás

75 000 Ft-tól

WordPress webáruház gyorsítás csomag

 • Termékek számától függően
 • Tárhely felülvizsgálata
 • Adatbázis optimalizálás
 • Gzip tömörítés
 • Gyorsítótárazás (cache)
 • Képek késleltetése (lazy load)
 • Új generációs képformátum (WEBP)
 • PHP verzió ellenőrzés
 • Google PageSpeed
Ajánlatot kérek

Így dolgozunk mi

Hogyan lehet neked is villámgyors WordPress weboldalad?

6 pontban összeszedtem a legfontosabb állomásait a közös együttműködésnek. Olvasd el figyelmesen és kérj ajánlatot most, nem jár kötelezettséggel!

 • 1. Ajánlatkérés

  Az ajánlatkérést követően formálisan 24 órán belül, de a valóságban ennél sokkal gyorsabban felvesszük veled a kapcsolatot, és küldünk egy árajánlatot!

 • 2. Megbeszélés

  Amennyiben tettszik az ajánlatunk, úgy egyeztetünk veled egy időpontot, és tűpontosan átbeszéljük a projekted minden egyes részletét!

 • 3. Szerződés

  A közös munka előtt hivatalossá tesszük az együttműködést egy szerződés segítségével az árajánlatunk és a megbeszélésünk alapján.

 • 4. Munkavégzés

  Szerződéskötés után bele is vágunk a munkába, miközben folyamatosan, tartjuk a kapcsolatot, egyeztetünk veled, és tájékoztatunk a következő lépésekről.

 • 5. Átadás, átvétel

  Az elkészült munkát elküldjük jóváhagyásra, és átnézzük közösen a részleteket. Amennyiben mindent rendben találtál, úgy véglegesítjük az átadást.

 • 6. Támogatás

  A projekt végeztével sem hagyunk magadra! Minden szükséges támogatást biztosítunk számodra. Felteheted a kérdéseidet, számíthatsz ránk a jövőben is!

Készen állsz?

Szóval küldhetünk neked egy egyedi ajánlatot?